Ziekentriduüm

In de maand juli wordt in de Laurentiuskerk in Dongen het jaarlijkse ZiekenTriduüm gehouden.
Informatie kunt u verkrijgen bij de voorzitter:

Dhr. A. Vonk
Gasthuisstraat 7, 5104 HP
evercare@xs4all.nl

Het Dongense ZiekenTriduüm, dat dit jaar traditiegetrouw in de Laurentiuskerk plaats zou vinden, gaat helaas niet door. Voorzitter André Vonk vertelt hierover:

ZiekenTriduüm 1934 Laurentiuskerk

,,Inderdaad jammer dat het ZiekenTriduüm voor 2020 niet door kan gaan. De 82e editie zou plaatsvinden op 7, 8 en 9 juli 2020”. Op de vraag of zich al deelnemers hadden aangemeld, antwoordt André dat dat niet het geval was: ,,We hebben als werkgroep op 18 maart het besluit moeten nemen om het ZiekenTriduüm niet door te laten gaan. Wel hebben we alle (Dongense) deelnemers van voorgaande jaren op de hoogte gesteld dat ze helaas moeten wachten tot het jaar 2021”. Gevraagd naar het aantal vrijwilligers vertelt André: ,,Die hebben we elk jaar genoeg. We nodigen eerst de vrijwilligers van voorgaand jaar uit en mochten we er te kort komen, dan vinden we die altijd heel snel”.

ZiekenTriduüm 2019 De Poort.

Of er al een programma was samengesteld? André antwoordt: ,,Nee, het programma was nog niet gemaakt. We beginnen feitelijk elk jaar zo’n beetje net voor de voorjaarsvakantie (de laatste weken van april) en voordat we bij elkaar zijn gekomen, hebben we het besluit al genomen. Echter, om een programma te maken hebben we elk jaar wel weer ideeën om er een bruisend Triduüm van te maken”. Die ideeën worden nu dus bewaard tot 2021.