Ziekentriduüm

In de maand juli wordt in de Laurentiuskerk in Dongen het jaarlijkse ZiekenTriduüm gehouden.
Informatie kunt u verkrijgen bij de voorzitter:

Dhr. A. Vonk
Gasthuisstraat 7, 5104 HP
evercare@xs4all.nl

Dit jaar hebben weer vele collectanten gecollecteerd voor het ZiekenTriduüm. Op 2, 3 en 4 juli aanstaande wordt het ZiekenTriduüm voor de 81e keer georganiseerd. De huis aan huis collecte in Dongen heeft plaatsgevonden in de week van 27 t/m 31 mei en de opbrengst van dit jaar is € 2.006,72. Op deze plaats willen we als eerste graag de collectanten bedanken voor hun belangeloze inzet. En, uiteraard ook u bedankt, voor uw gulle gaven waardoor het weer mogelijk wordt om het ZiekenTriduüm te organiseren, waarbij drie dagen ruim 110 ouderen, woonachtig in Dongen en omstreken, een programma aangeboden krijgen waarin ruimte is voor religieuze viering, ontmoeting, bezinning, en ontspanning.

Namens de werkgroep ZiekenTriduüm St. Laurentius Dongen,
André Vonk

ZiekenTriduüm Dongen 2019: Laurentiuskerk 2 t/m 4 juli

Gedurende drie dagen komen ruim 125 ouderen, woonachtig in Dongen en omstreken, samen in de Laurentiuskerk. Door het ZiekenTriduüm Team wordt aan de gasten een programma aangeboden waarin ruimte is voor religieuze viering, bezinning, ontmoeting en ontspanning. Deze activiteiten vinden plaats in de Laurentiuskerk.
Op dinsdag en woensdag begint het Triduüm met een Eucharistieviering in de Laurentiuskerk en eindigt de dag met een dienst van woord en gebed. Op donderdag wordt de dag geopend met een dienst van woord en gebed en wordt afgesloten met een Eucharistieviering.

Ook dit jaar is weer gekozen voor een centraal thema: Gisteren, Vandaag & Morgen. De Eucharistievieringen en diensten van woord en gebed zullen met een onderliggend thema verbonden zijn aan dit centrale thema.

Elke dag wordt er in het naastgelegen Jeugdcentrum ‘de Poort’ na de openingsdienst, aanvang 10.00 uur, koffie gedronken met iets lekkers erbij. Na de koffie wordt aan de gasten een gevarieerd ontspanningsprogramma aangeboden, bestaande uit van harmonie, dans of gezellige meezingliedjes. In de middag, omstreeks 13.00 uur, krijgen de aangemelde gasten dagelijks een lunch aangeboden en hebben zij volop de gelegenheid om mooie herinneringen van vroegere tijden op te halen.
Op dinsdag wordt de eerste dag omstreeks 15.00 uur afgesloten met een dienst van woord van gebed. Op woensdag is er voor de gasten een korte gedachte in De Poort en de  donderdag eindigt met een Eucharistieviering in de Laurentiuskerk.

Om alle deelnemers van alle gemakken te voorzien, is een ploeg van ruim 30 vrijwilligers gevormd die de gasten graag verwennen. Zij begeleiden de mensen vanuit de auto in de kerk, vanuit de kerk naar het Jeugdcentrum vice versa en op het einde van de dag weer naar de auto. Dit jaar wordt het ZiekenTriduüm voor de 81e maal georganiseerd en iedereen is van harte welkom.

Wilt u graag een Eucharistieviering, of een dienst van woord en gebed bij wonen, dan is dat geen enkel probleem. Het ZiekenTriduüm team verwelkomt u graag tijdens deze dagen.

Het ZiekenTriduüm team

Namens de werkgroep ZiekenTriduüm St. Laurentius Dongen,