Vrijwilligers

Onder Vrijwilligers vindt u een overzicht van de jubilarissen. Tevens treft u er de vacaturebank aan met daarin de actuele vacatures binnen de parochie.

 

Uitgelicht

Vrijwilligers

De Parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart kent veel vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Wij stellen een groep aan u voor.

De vrijwilligers van Levensboek
Zeven personen vormen een bijzondere werkgroep voor beide parochies. Zij gaan in gesprek met mensen om hun levensverhaal op te schrijven. Zij bezoeken ouderen die terug willen kijken op hun leven zoals het gegaan is, hun leven willen verhelderen en willen zoeken naar zin en betekenis.
Het ‘leven’ is niet in één bezoek verteld, het vraagt gemiddeld zo’n tien bijeenkomsten om het verhaal tot zijn recht te laten komen. Onze vrijwilligers moeten goed luisteren, de juiste vragen stellen en ook nog eens goed kunnen schrijven. Ze hebben deze vaardigheid al in huis, maar zijn er nog extra in getraind. Bovendien komt de groep periodiek bij elkaar om te vertellen hoe het gaat. En bij het schrijven kijkt een van de andere schrijvers mee naar de indeling of zinsopbouw. Meestal wordt een ‘boek’ in een half jaar afgerond.
Wil je ook gesprekken voeren en schrijver zijn? Kom gerust een keer deelnemen aan onze besprekingen. Of wil je zelf geïnterviewd worden? Meld je aan bij pastor Rob van Uden of bij het secretariaat van de parochie via: info@parochiedongen.nl