Sacrament van het Vormsel

Het Vormsel is, na de Doop en de Eerste Communie, het derde sacrament in de geloofsopvoeding van katholieke kinderen. Je kiest langzaam maar zeker je eigen weg. Je moet vertrouwen op je eigen oordeel en je eigen keuzes maken. Een beetje hulp van buiten en van boven kun je daarbij goed gebruiken. In het Vormsel vragen we om Gods Geest, dat je een bezield mens mag worden.

Wat kost het?

Voor het Vormsel wordt de parochiebijdrage gevraagd van minstens één jaar. Dit bedrag is voor het jaar 2019 door het bisdom Breda vastgesteld op € 120,–. Heeft u het volledige bedrag reeds betaald voor het jaar 2019, dan volgt er geen rekening meer. Heeft u niet (of minder) betaald, dan volgt een (aanvullende) rekening.

Foto’s

Er wordt één gezamenlijke foto-dvd gemaakt van de viering. Deze dvd kost € 10,00. Dit bedrag betaalt u contant aan de werkgroep. Tijdens de viering kunnen er geen eigen foto’s worden gemaakt. In het kader van de wet op de privacy (AVG) moet u schriftelijk toestemming geven voor het maken van foto’s in en rond de viering. U kunt er ook bezwaar tegen hebben. Beide opties staan op het aanmeldformulier.

Uit je dak gaan?
Voor jongeren uit groep acht

Heb jij dat nou ook, dat je compleet uit je dak gaat voor een filmheld of wanneer een popidool op het muziekpodium verschijnt? Dat je smelt bij zijn of haar aanblik? Dat je alles wel zou willen doen om bij hem te zijn of om op haar te lijken?
Herken je dat en zou je dat weer willen beleven?
Dat kan heel gemakkelijk door je, natuurlijk in overleg met je ouders of verzorgers, op te geven voor het Vormsel dat je op 29 november 2019 kunt ontvangen.
Wat we precies gaan doen vertellen we op de informatiebijeenkomst voor vormelingen en hun ouder(s) / verzorger(s) op 3 september om 19.15 uur in het Parochiecentrum in Dongen (Hoge Ham 84).
Ga je naar groep 8 van de basisschool en heb je in 2016 de Eerste Communie gedaan? Dan moet je er echt voor zorgen dat je er bij bent. Het is de moeite waard!

We sturen nog een persoonlijke uitnodiging aan je ouders of verzorgers, dan kan het zeker niet mis gaan. Het Vormsel, dat wil je vast niet missen!

Werkgroep Vormsel

Aanmelden

U kunt uw zoon of dochter hier aanmelden voor het Vormsel. De uiterste aanmelddatum is 8 september 2019.

Klik hier voor meer informatie in de folder.

De planning van de bijeenkomsten leest u binnenkort.

Terugblik vormselviering 30 november

De vormelingen met pastor Edith Hertog en vormheer Simon Kuyten. (foto’s: Jacomijn Dijkers)

In de Geest van Jezus

Op de groepsfoto met vormheer Simon Kuyten en pastor Edith Hertog staan zes jonge meiden met een stralende lach. Anouk, Brenda, Giselle, Lotte, Marlijn en Sanne hadden zich met veel enthousiasme voorbereid op het Vormsel: wie is Jezus en wat is zijn boodschap?
Ieder had naar een organisatie gezocht die handen en voeten geeft aan de boodschap van Jezus. Kiezen was moeilijk. Daarom collecteerden zij in de viering voor twee goede doelen: Stichting Gijsje Eigenwijsje en HWG-Afrika.
In hun getuigenis vertelden zij wie Jezus voor hen is. Enkele inspirerende woorden hieruit: Jezus is iemand waar je tegen kan schreeuwen, huilen en lachen, een goede lieve man, iemand die je sterker laat voelen en zegt dat het goed komt als je maar jezelf blijft, iemand die je begrijpt en van je houdt, een speciale man die je steunt en helpt, iemand die voor je klaar staat en in je gelooft.
Van harte hebben we gebeden dat hun vriendschap met Jezus verder mag groeien en dat zij in hun leven steeds durven te vertrouwen op Gods goede Geest. Gefeliciteerd met jullie levenskeuze!