Sacrament van het Vormsel

Het Vormsel is, na de Doop en de Eerste Communie, het derde sacrament in de geloofsopvoeding van katholieke kinderen. Je kiest langzaam maar zeker je eigen weg. Je moet vertrouwen op je eigen oordeel en je eigen keuzes maken. Een beetje hulp van buiten en van boven kun je daarbij goed gebruiken. In het Vormsel vragen we om Gods Geest, dat je een bezield mens mag worden.

Wat kost het?

Voor het Vormsel wordt de parochiebijdrage gevraagd van minstens één jaar. Dit bedrag is voor het jaar 2019 door het bisdom Breda vastgesteld op € 120,–. Heeft u het volledige bedrag reeds betaald voor het jaar 2019, dan volgt er geen rekening meer. Heeft u niet (of minder) betaald, dan volgt een (aanvullende) rekening.

Foto’s

Er wordt één gezamenlijke foto-dvd gemaakt van de viering. Deze dvd kost € 10,00. Dit bedrag betaalt u contant aan de werkgroep. Tijdens de viering kunnen er geen eigen foto’s worden gemaakt. In het kader van de wet op de privacy (AVG) moet u schriftelijk toestemming geven voor het maken van foto’s in en rond de viering. U kunt er ook bezwaar tegen hebben. Beide opties staan op het aanmeldformulier.

Voorbereiding Vormsel

Klik hier voor meer informatie in de folder.

Vormelingen bezoeken de Voedselbank

De vormelingen zijn op 26 oktober naar de Voedselbank in Rijen geweest en hebben het volgende verslag in dichtvorm gemaakt.
Mensen kwamen naar de Voedselbank
sommigen waren oud, sommigen mank
en aan ons hadden ze veel dank.
Ze hadden niet veel geld
daarom hebben ze zich bij de voedselbank aangemeld.
Ze hadden niet veel gegeten,
en gingen naar de voedselbank voor nieuw eten.
Ieder had eigen taken
en ondertussen ook vrienden maken.
We lieten merken
dat we goed kunnen werken.
Alles inpakken
en de groente erbij verpakken.
We pakten alles in
en hadden veel zin.
We gingen met het karretje rijden
en veel van de vrijwilligers waren meiden.
We hadden veel plezier
want het was leuk hier.
Als jullie allemaal wat eten geven
krijgen andere mensen een beter leven.
Neem eten mee op 29 november op een vrijdag
dan is iedereen blij met een grote glimlach.

Vormselviering

Op vrijdag 29 november zullen tien vormelingen het Vormsel ontvangen. Tijdens de viering is er een collecte voor een revalidatiecentrum in Congo: een goed doel dat door de vormelingen is uitgezocht. Wij nodigen u uit om houdbare producten voor de Voedselbank mee te brengen naar de Laurentiuskerk in Dongen. De viering begint om 19.00 uur.