Vrolijk en gevarieerd vrijwilligersfeest

Voor het vrijwilligersfeest dat op vrijdag 10 mei plaats vond in het Cambreur College hadden zich meer dan 170 mensen aangemeld. De aula van de school zat vrijdagavond dan ook vol met verwachtingsvolle vrijwilligers die overduidelijk zin hadden in een ‘feestje’. Een feest dat officieel om 20.00 uur zou beginnen en om 22.30 uur zou eindigen. Dat bleek echter niet het geval. Vanaf het tijdstip dat de zaal open ging, 19.30 uur, waren de meeste vrijwilligers al aanwezig. Ze feestten door tot ver na de officiële sluitingstijd. Dat had alles te maken met het vrolijke karakter van de avond.

Door Brigitte Laurijsen

“WIJ GAAN ER VOOR!” Dat thema stond op de uitnodiging van het vrijwilligersfeest. Het draaide met name om het woord ‘WIJ’. Het was immers het eerste gezamenlijke vrijwilligersfeest. Voor die tijd hadden de diverse werkgroepen ieder voor zich een ‘feestje’ of ‘uitje’ gevierd. Ook leuk, maar anders leuk. Nu, vrijdag 10 mei dus, waren er diverse optredens, waaronder van het pastoraal team, het gelegenheidskoor en het Laurentiuskoor. Een quiz met als titel ‘De slimste vrijwilliger’ en tot slot een karaokeonderdeel, waarbij veel mensen zongen en enkele andere vrijwilligers een dansje lieten zien.

Sprankelend team
Van het pastoraal team werd een ‘sprankelend’ optreden verwacht. Het team trakteerde het publiek op een openbare vergadering. Joost, Edith, Rob en Els lazen gedichten voor en bouwden samen een kerk van gekleurde blokken. Els vertelde dat in verband met privacy voortaan geen namen, maar foto’s op de deuren van de pastores worden gehangen. Ze toonde foto’s van een hand van Edith, een oog van Harry (Lommers), de mond van Rob, een voet van Joost en een oor van Els. Veel bewondering was er voor de wijze waarop pastor Joost de Bont het Zonnelied van Franciscus ten gehore bracht.

Botermarkt
Ik ben met mijn Catootje naar de botermarkt geweest. Zo begint een al heel oud vrolijk lied. Een lied dat vrijdag werd gezongen door het gelegenheidskoor. Enkele leden traden op als dominee, wafelvrouw, toverheks, kastelein, barones, lichtmatroos, dikke meid en ouwe heer. Het optreden eindigde in een polonaise van typetjes en koorleden. Er werd veel gelachen.

Quiz
Bij binnenkomst in de feestzaal hadden alle vrijwilligers behalve consumptiebonnen ook drie kaarten gekregen. Behalve een kaart met een letter er op ontvingen ze een groene en een rode kaart. De letter maakte duidelijk aan welke tafel de deelnemers mochten zitten en de gekleurde kaarten waren bedoeld als antwoord op de quizvragen. Een van de vragen: rijdt pastor Edith in een lelijke eend? Een andere vraag: hoort u nu de Mattheus-Passion of de Johannes-Passion? Uiteindelijk bleek Ton Kemmeren ‘De slimste vrijwilliger’.

Feesthoedjes
Het optreden van het Laurentiuskoor zag er extra vrolijk uit door de feesthoedjes die organist Frans Bullens en de koorleden op hadden gezet. De titel van het lied: ’t Hèrmenieke van Bergeijk. Een couplet: ‘En de koster van Bergeijk, die vergat ‘ne keer een lijk want ie had te veul geklonken, hij had te veul gedronken’. Het refrein ging over gerstebier. Na het optreden van het Laurentiuskoor werden de vrijwilligers uitgenodigd om zelf te zingen.

Karaoke
De avond eindigde met karaoke. Wie wilde, mocht op het podium komen en mee zingen met de tekst die op het scherm verscheen. Vrijwilligers die wat minder zelfverzekerd waren, zongen voorzichtig of wat minder voorzichtig vanuit de zaal mee. Ook waren er enkele mensen die een dansje waagden. De stemming zat er goed in, maar aan alles komt een einde. Bij het naar buiten gaan ontvingen alle vrijwilligers een feestelijk zakje met chocoladebloemen, om thuis nog even na te genieten.