Vrijwilligers

Oogstdankviering 2017

De parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart kent veel vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Elke maand stellen wij een groep aan u voor. Deze keer is het de vrijwilligersgroep van het Oogstdankfeest.

De heer Nico Baas en pastoor Jan Smits waren in 1980 de initiatiefnemers voor de Oogstdankviering in de Hubertuskerk, omdat die kerk midden in het landelijk gebied stond. Zij wilden stil staan bij en danken voor de oogst! De parochianen waren vanaf het begin zeer enthousiast en brachten royaal gaven naar de kerk. Die gaven werden geschonken aan mensen die het minder goed hadden. Eerst via de Zusters, later via Pater Poels in Tilburg en tegenwoordig blijven de gaven in onze eigen omgeving via werkgroep Arm in Arm.
Sinds 2015 vindt de Oogstdankviering plaats in de Laurentiuskerk.
Er is een werkgroep die, in samenwerking met de ZLTO, vanaf mei dit feest voorbereidt. De leden zetten de viering in elkaar en maken een boekje; het belteam neemt contact op met agrarische bedrijven, particulieren en de plaatselijke middenstand die producten willen schenken. De producten worden opgehaald. De inrichting van de kerk wordt verzorgd door vrijwilligers van de werkgroep onderhoud. De bloemsiergroep zorgt voor de feestelijke versiering. De viering wordt muzikaal ondersteund door het Laurentiuskoor, tamboers en een klarinettist. Na de viering wordt er door de dames van de koffiewerkgroep koffie en een drankje ingeschonken. En Arm in Arm verdeelt op maandag de gaven.

De volgende Oogstdankviering is op zondag 23 september om 10.30 uur.

Iedereen is van harte welkom!