Voedsel voor de Ziel

Op reis naar binnen
Benedictijnse spiritualiteit door Abt Dom Bernardus

Vanuit het thema ‘Als leven reizen is’ heeft Voedsel voor de Ziel abt Dom Bernardus uitgenodigd. De reis die monniken maken is vooral een reis naar ‘binnen’. Hij neemt ons dan ook mee op zijn reis. Hij vertelt over het leven in het klooster, hoe hij dit zelf beleeft en hoe we kunnen delen. Het belooft een heel bijzondere avond te worden.
Dom Bernardus is abt van Onze lieve Vrouw van Koningshoeven, ook bekend als het trappistenklooster. Het is een vitale kloostergemeenschap die al bijna 150 jaar haar principes van stilte, soberheid en solidariteit koestert. Tot op de dag van vandaag is Brouwerij Koningshoeven hun belangrijkste inkomensbron. Naast werken hebben zij dagelijks gebeds- en meditatiemomenten. Abdij Koningshoeven heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, niet alleen bij de productie van hun nieuwe bier Puur, maar ook bij de restauratie van het pand . Het klooster in Moergestel mag met recht een topper in lokale duurzaamheid heten.

Kom en ontmoet deze bijzondere man op dinsdag 18 september in het Parochiecentrum Rijen. We beginnen om 19.30 uur. We vragen een bijdrage van € 5,00