Tentoonstelling en Workshops: Goddelijk Gaaf Gregoriaans

Een mooie herinnering aan vroeger, of je kent het helemaal niet? In het weekend van 5, 6 en 7 oktober 2018 is de Tentoonstelling ‘Goddelijk Gaaf Gregoriaans’ in het Parochiecentrum van de Laurentiuskerk in

Gregoriaans muziekblad

Dongen met oude gebeden- en gezangboeken. Voor deze tentoonstelling roepen wij mensen op om eens te kijken of je nog een mooi exemplaar van een gebedenboek of een boek met Gregoriaanse gezangen hebt liggen. Als je deze boeken wil uitlenen voor de tentoonstelling dan kun je dat doorgeven via de mail. Zie onder. De boeken kunnen op het parochiecentrum naast de kerk worden afgegeven, voorzien van naam en adres op zaterdag 11 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur of op afspraak.

Het idee is om mensen ook de kans te geven om zelf eens mee te zingen met het Gregoriaans koor van de Laurentiuskerk. Op zondag 7 oktober is er om 10.30 uur een viering waaraan jij actief kunt deelnemen. Ja, echt meezingen maar gesteund door het bestaande mannenkoor. Op drie voorafgaande vrijdagavonden zal Frans Bullens een workshop -repetitie houden in de kerk. Wil je aan de workshops/repetities deelnemen dan kun je jezelf opgeven via de mail: gerardenmiekejansen@home.nl Ook met vragen kun je hier naar mailen of bel 06-30688993.

De repetities zijn op 21, 28 september en op 5 oktober a.s. om 20.00 uur in de kerk. Hiervoor wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 5,00. Opgeven kan ook via de mail tot 1 september a.s. Kom met je vrienden zodat we een groots koor kunnen samenstellen.

Met muzikale groet van de Culturele Commissie van de Laurentiuskerk in Dongen.

Tentoonstelling en Workshops
Goddelijk Gaaf Gregoriaans

In het weekend van 5, 6 en 7 oktober 2018 zijn de activiteiten rond de tentoonstelling ‘Goddelijk Gaaf Gregoriaans’ in het parochiecentrum en in de Laurentiuskerk in Dongen.
De activiteiten gedurende dit weekend zijn:

Vrijdag 5 oktober, 19.00 uur – 21.00 uur:
Opening en bezoek aan de tentoonstelling in het parochiecentrum. Om 20.00 uur repetitie Gregoriaans koor met gastzangers in de kerk.

Zaterdag 6 oktober, 13.00 uur – 15.00 uur:
Bezoek aan de tentoonstelling in het parochiecentrum. Frans Bullens verzorgt van 14.00 – 15.00 uur een lezing over het Gregoriaans.

Zondag 7 oktober:
10.30 uur: Gregoriaanse viering met mannenkoor en gastzangers in de Laurentiuskerk.
13.00 uur – 15.00 uur: Bezoek aan de tentoonstelling in het parochiecentrum met als hoogtepunt: De bijzondere Gradualen uit de St. Laurentiuskerk in ’t Ginneken, Breda met toelichting door Ben Hulshof.

Voor meer informatie, zie onze website: www.parochiedongen.nl

Met muzikale groet van de Culturele Commissie van de Laurentiuskerk in Dongen