Oogstdankviering 2018

Een prachtige en gulle verzameling van groenten, fruit, bloemen en diverse andere producten van het platteland rondom Dongen, Klein Dongen-Vaart, ’s Gravenmoer, De Moer en Loon op Zand zien we hier uitgestald bij het altaar. En tussen al die bonte kleuren prijkt het Hubertusbeeld uit de voormalige kerk van Klein Dongen-Vaart. Het gebouw dat 150 jaar geleden tot stand kwam. Het was ook in die kerk waarin de viering van het Oogstdankfeest voor onze regio begon. Het samen vieren van dat feest gaf vanaf het allereerste begin een sterke identiteitsbeleving aan allen die dag in dag uit leven en werken in de agrarische wereld. Ieder jaar weer een viering van dankbaarheid voor alles wat de natuur tijdens de voorbije zomer heeft voortgebracht.

Pastor Joost de Bont