Kerk en School: Winnen en verliezen

In januari hebben de leerlingen van groep 6 van Achterberg, Heilig Hart, Vlinderboom, Noorderpoort en Sint Janschool deelgenomen aan de workshop ‘Winnen en verliezen’. Op school hebben de leerlingen stukken karton gekleurd.
Tijdens de workshop hebben we de resultaten objectief bekeken: alle kleurplaten zijn uniek. Daarna is er geluisterd naar het bijbelverhaal ‘De werkers in de wijngaard’. Daarin leert Jezus zijn vrienden dat hij goed is voor iedereen. Iedereen krijgt dezelfde beloning, of hij nu een dag of een paar uur heeft gewerkt. Allemaal samen hebben zij er namelijk voor gezorgd dat het werk in de wijngaard af is. Daarbij was ieders inzet nodig!
In een gesprek heeft de groep zijn mening over het verhaal gegeven. In het dagelijks leven zijn er voorbeelden aangehaald, waarbij de leerlingen zelf ervaren hebben dat er op school en thuis ook eenzelfde beloning is voor verschillende inzet.
Daarna gingen ze zelf aan de slag en moesten de leerlingen van de gekleurde stukken een puzzel maken. Was er verband tussen het bijbelverhaal en de groepsopdracht?