Geloofsgesprek en viering communicanten

Op zondagmorgen 2 februari vond de eerste bijeenkomst met de ouders van de communicanten plaats. Een samenkomst van ouders samen met pastoraal werkster Edith Hertog en Petra van de werkgroep. Onze kinderen worden begeleid door een ouder uit de werkgroep en zij hadden hun eigen programma.
In het licht van Jezus noemen we de naam van onze kinderen en gedenken wij het moment dat ze zijn gedoopt. We overdenken gezamenlijk wat Jezus Christus voor ons betekent. We gebruiken hiervoor een aantal afbeeldingen met christelijke taferelen erop. Afbeeldingen die door een ieder anders geïnterpreteerd kunnen worden. Interessant om van elkaar te horen dat beeld zoveel verschillende gedachten en gevoelens kan oproepen.
Deze geloofsbijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijk gebed. In een lichtprocessie gaan we samen met de kinderen op weg naar de dienst. Een dienst die in het teken staat van welkom heten van onze kinderen als communicanten. Samen worden voor in de kerk de harten opgehangen die de communicanten thuis gemaakt hebben. Voorzien van naam en foto zodat iedereen ze later kan bewonderen.
De dienst werd mooi begeleid door het Laurentiuskoor, de Stars en de Koepeltjes. Als de communicanten hun voorbereidingsmap in ontvangst hebben genomen zijn ze echt samen op weg. Op weg naar een leven als een vriend van God.
Moeder van een communicant,
Claire van der Pas