Eerste Communie

Het is een ongewone tijd. Veel is ongewis, maar we hopen dit jaar toch de Eerste Heilige Communieviering te kunnen doen op 27 september in Dongen in de Laurentiuskerk.
Het thema van dit jaar is Van Harte. Van harte welkom aan de tafel van Jezus! Met een Groot Hart hebben we dit uitgebeeld.
Nadat in maart de lockdown werd afgekondigd en alles stil viel, zijn de voorbereidingen toch doorgegaan. We hebben een creatief programma opgezet waarin de ouders werd gevraagd zelf de kinderen voor te bereiden met de werkgroep online op de achtergrond. De communicanten werkten door in hun communiewerkmap. Elke maand is er een nieuwsbrief met kleine opdrachten verstuurd.
Pastor Edith Hertog heeft onder de communicanten een aantal keren een passende video verspreid.
Er zijn belrondes gehouden om te informeren hoe het ging. Leden van de werkgroep zijn voor de vakantie bij de communicanten aan de deur geweest en hebben een gebedsdobbelsteen afgegeven.
Op 24 augustus kwam de laatste nieuwsbrief uit met een link naar een nieuwe video en een nieuwe opdracht. Elke communicant kreeg een houten poppetje met de opdracht het zelf te kleuren of te schilderen en mee terug te brengen naar de laatste kindermiddag in september. Zo hebben we dit jaar in ongewone tijden op een creatieve manier kinderen voorbereid op de Eerste Heilige Communie.
De viering zelf houden we eenvoudig. Voor elk gezin wordt een bank gereserveerd. Daarnaast is er in de kerk nog wat ruimte voor familie en overige kerkgangers. Er komt een video livestream voor andere belangstellenden die niet in de kerk kunnen zijn. Zo gaan we er toch een bijzondere en feestelijke viering van maken.

Werkgroep Eerste Communie