Een filmavondje uit? The Way

Ook zin om weer eens naar de film te gaan? En er dan ook nog eens over praten? In dit ‘avondje uit’ kan dat. Na afloop bespreken we de film onder het genot van een drankje met Marjeet Verbeek.

Granieten weg

Vanuit het jaarthema ‘Als leven reizen is’ kozen we voor The Way, van Emilio Estevez. We volgen hier de reis van Tom naar Santiago de Compostella, een bekende bedevaart route. Tom begint, juist daar waar zijn zoon Daniel is omgekomen in de Pyreneeën. Hij pakt de urn en de rugzak van zijn zoon en tijdens de voettocht strooit Tom steeds een deel van de as uit. Zo leggen ze samen de weg af en zo probeert Tom om zijn zoon, zij het postuum, beter te begrijpen, want hun relatie was verre van optimaal en hun levensvisies lagen hemelsbreed uit elkaar. Tom ontmoet andere reizigers met ieder een eigen reden om de ‘camino’ te lopen. Deze bijzondere road movie gaat het verdriet niet uit de weg. Toch wordt met mededogen en subtiele humor gekeken naar de wijze waarop ieder van hen omgaat met verdriet.
Je bent van harte welkom.

Datum: donderdag 21 februari
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Plaats: Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen
Bijdrage: € 5,–