Afscheid schoffelploeg Laurentiuskerkhof

Op 20 januari heeft de werkgroep onderhoud Laurentiuskerkhof, onder het nuttigen van een hapje en een drankje in het Parochiecentrum, in het bijzijn van pastor Joost de Bont en Kees van der Made, afscheid genomen van de werkzaamheden van het kerkhof aan de Bolkensteeg. De oorzaak was niet dat het niet gezellig was, maar de leeftijd ging een rol spelen. In de koffiepauze, met de heerlijke koffie van de Zusters Franciscanessen die door Piet Verschure wekelijks werd opgehaald, werd het nieuws, waaronder de voetbaluitslagen van AJAX (Piet Wijnen) en PSV (Piet Smits) altijd op hoge toon geanalyseerd. De ploeg bestond uit acht personen. Het oudste lid Geert Koppers (88) en Piet Wijnen (86), beiden 25 jaar lid, waren elke maandagmorgen aanwezig voor het onderhoud. De andere leden variëren tussen de 70 en 86, maar door persoonlijke ziektes of omstandigheden thuis waren we niet in staat om elke maandagmorgen met voldoende mankracht de werkzaamheden te verrichten. Maar het onderhoud moet door gaan. Als er te weinig mensen zijn, kunnen de overige personen de werkzaamheden niet meer aan. En ons motto is: Altijd half werk is geen werk. Dus daarom waren wij genoodzaakt, in goed overleg met elkaar, om te stoppen met onze werkzaamheden aan het Laurentiuskerkhof.
We hopen dat de nieuwe groep met net zoveel voldoening mag werken als wij in al deze jaren gedaan hebben.
Wij wensen hen veel succes!
De schoffelploeg

De schoffelploeg van het Laurentiuskerkhof.