Lokale samenleving

DE ZONNEBLOEM afdeling Dongen naar Meersel-Dreef

Meersel-DreefOp woensdag 18 mei bezochten 36 deelnemers en 26 vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Dongen de Mariagrot in Meersel-Dreef. Twee bussen gingen al om 9.00 uur van start om de mensen op verschillende plaatsen op te halen.
Na een kop koffie met een heerlijke appelflap gingen de vrijwilligers met hun gasten in een lange rij naar de grot waar om 11.15 uur de dienst begon. Via de paters van Meersel-Dreef was er contact geweest tussen de Zonnebloem afdeling Dongen en een groep uit België. Samen woonden ze de dienst bij. Ook een groep Zonnebloemers uit Waspik sloot zich bij Dongen aan.
Mevrouw Edith Hertog verzorgde de dienst. Er was een mooi gebedenboekje samengesteld zodat iedereen de dienst ten volle mee kon beleven. Een prachtige toevoeging aan het geheel was het orgelspel van Carien van Zon.

Na een uitgebreide lunch werd de verdere middag ingevuld naar de wens van de gast van de Zonnebloem. De een wilde graag nog een keer naar de grot, de ander ging met de vrijwilliger de kerk bezichtigen en weer een ander wilde genieten in het park van de beelden, de bomen en de bloemen. En uiteindelijk belandde iedereen op het terras voor een lekker drankje.
Om half vier vertrokken de bussen weer naar Dongen.
Veel deelnemers hebben goede herinneringen aan deze bedevaartplaats. Deze herinneringen gaven opnieuw moed en troost. Daarom was het in alle opzichten een mooie en goede dag.

Een van de vrijwilligers