Jubilarissen

In de parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart mogen we opnieuw veel vrijwilligers danken en eren voor hun inzet voor de parochie. Als we de kerk kunnen vergelijken met het menselijk lichaam, zoals de apostel Paulus doet, dan horen deze vrijwilligers bij de vitale delen van het lichaam. Een kerk zonder vrijwilligers is niet denkbaar. Een parochie is op de eerste plaats een groep mensen die handen en voeten geeft aan het geloof. Als je doorkrijgt hoe een parochie werkt, zie je veel vrijwilligers die hun inzet bijna in het verborgene leveren. In alle bescheidenheid. Prachtig is dat! Het getuigt van een oprechte dienstbaarheid. Overigens, zij die zich wel in het zicht wagen, krijgen ook wel eens kritiek over zich heen. En ze zijn vaak nog bereid om kritiek te ontvangen ook. Het is eigenlijk zoals in de vergelijking van Paulus. De één kan niet tegen de ander zeggen: ‘Ik heb je niet nodig’. Integendeel. Christus zegt tegen iedere gelovige: ‘Ik heb je nodig’. Dank vrijwilligers voor jullie inzet!

Namens Pastoraal Team en Bestuur,
Rob van Uden, teamleider