Inspiratie / Leefregel

Parochievernieuwing

Bij mijn aanstelling in de parochie Dongen Klein Dongen – Vaart was één van de opdrachten om te werken aan de opbouw van de parochie. Je kunt dat invullen met: Het Pastoraal Team voorzitten en het bijwonen van de vergaderingen van het Parochiebestuur en het Adviesorgaan. Als het team en ikzelf enkel zouden inzetten op behoud, dan zouden we de krimp van de parochie accepteren. Het kan comfortabel lijken om alles bij het oude te laten, maar niemand wil de krimp van de parochie accepteren. Nog tijdens de periode van kennismaking heeft het team meegewerkt aan een nieuwe structuur: één Parochiebestuur en één Adviesorgaan voor de twee parochies. We leverden een nieuwe visie en een Parochieplan met toekomstperspectief. Op zich normaal voor een hedendaagse parochie. Zodra we het Parochieplan echter serieus ter hand nemen, dienen zich wel degelijk nieuwe kansen aan. Dat merkten we tijdens een kaderdag in februari van dit jaar. We namen onze sacramentenvoorbereiding onder de loep en bekeken een alternatief uit Antwerpen. De aanwezigen kregen een nieuw perspectief en de pastors werkten een nieuwe opzet voor de sacramentenvoorbereiding uit; een belangrijke stap. Het is alsof allerlei tekenen van vernieuwing zichtbaar worden. Wilt u de parochievernieuwing volgen, dan verwijs ik u graag naar onze website www.parochiedongen.nl.

Rob van Uden, diaken

Zoek je een moment van bezinning ?

Bidden onderweg, een initiatief van de Jezuïeten, biedt elke dag een nieuwe gebedspodcast aan. Een combinatie van muziek, enkele verzen uit de Bijbelteksten van de dag en een vraag om de link te maken met je gewone leven.

Je kunt de gebedspodcast beluisteren via de website van bidden onderweg of downloaden via de App (iOS en Android).
Van harte aanbevolen.