Inspiratie / Leefregel

Doorgaan

Als je in mensen
geloofd hebt
die het af lieten weten,
ga dan toch door
te geloven!

Als je op een wonder
gehoopt hebt
dat niet is gebeurd,
ga dan toch door
en blijf hopen!

Als je een spoor
van de liefde
na wilde laten
dat werd vertrapt,
ga dan nog verder
met liefde!

Pastor Joost de Bont

Corona-gebeden

Wie op de Heer vertrouwt, zal zijn als een boom, die bij het water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen.

Prachtige zinnen. Mijn vrouw en ik lazen de tekst donderdagavond, vooraf aan het eten. Woorden van de profeet Jeremia: Als de hitte komt… Oftewel: Als een moeilijke tijd aanbreekt…
De woorden van de profeet zijn zo krachtig dat ze niet over één enkele situatie hoeven gaan. Steeds opnieuw zal een mens de hitte moeten doorstaan. Voor de één is het de angst voor kanker, voor een ander zijn het versleten knieën, een volgende verliest zijn baan, zijn partner, zijn huis. En ga zo maar door.
Als samenleving moeten we nu het Coronavirus ondergaan. Er zijn al veel grappen over gemaakt, maar de hitte wordt steeds duidelijker voelbaar. Steeds vaker komt angst tevoorschijn.
We horen over de eerste doden, over de slachtoffers aan de beademing in onze ziekenhuizen en familieleden en kennissen komen in isolatie. Het virus krijgt de samenleving in zijn greep. Het openbare leven valt stil. Zelfs de vieringen in de kerk, op zaterdagavond en zondagmorgen, zijn afgelast.
Hopelijk kan het geloof voor u wel iets betekenen. Misschien kunnen de wortels van jouw leven de bron van het geloof bereiken, juist nu we het nodig hebben. Wanneer jij het vertrouwen kunt hebben dat God bij je is, kun je voelen dat je veilig bent. Wees niet bang. God is groter dan dit agressieve virus. Het is belangrijk dat vertrouwen ook aan anderen door te geven.

Pastor Rob van Uden

Zoek je een moment van bezinning ?

Bidden onderweg, een initiatief van de Jezuïeten, biedt elke dag een nieuwe gebedspodcast aan. Een combinatie van muziek, enkele verzen uit de Bijbelteksten van de dag en een vraag om de link te maken met je gewone leven.

Je kunt de gebedspodcast beluisteren via de website van bidden onderweg of downloaden via de App (iOS en Android).
Van harte aanbevolen.