Impressies

Terugblik Gezinskerk 10 november
Het mosterdzaadje

Deze keer geen woestijnzak en geen juten ondergrond waarop het verhaal uit de Bijbel zich gaat afspelen. Uit de doos halen we iets geels. Ik vraag me af… Wat zou het kunnen zijn? De parabel kan beginnen. Lezend in de Bijbel kun je deze parabel gemakkelijk over het hoofd zien. In de Gezinskerk nemen we er de tijd voor. We laten ons uitnodigen om er naar binnen te gaan. De mosterdstruik groeit en groeit en de vogels vliegen aan en bouwen hun nesten. Ik vraag me af… Wat zou het in het echt zijn? Allerlei antwoorden borrelen op.
We sluiten vierend af in de kring: we bidden, met of zonder woorden en steken hierbij een licht aan. Het licht van de grote kaars verspreidt zich en wordt niet kleiner. De lichtjes gaan mee naar huis om er een Adventskrans van te maken.

Terugblik Gezinskerk 20 oktober
Zacheüs zoekt Jezus …en wordt gezien

Ooit werden de verhalen van God en mensen verteld rond de kampvuren in de woestijn. Na lang zoeken en uitproberen zijn we op 20 oktober via de methode ‘Godly Play’ teruggekeerd naar die oude vertelwijze. We zaten op kussens of lage krukjes op de grond. Kinderen én volwassenen op dezelfde hoogte, want het verhaal is voor ieder van ons. Al vertellend werden figuren geplaatst. Jezus werd op een juten ondergrond neergezet, de weg door Jericho werd uitgerold en de mensen die Jezus wilden zien kwamen erbij. En tot slot Zacheüs, een kleine man die Jezus ook wilde zien, maar de andere mensen haatten hem. Toen overzagen we het hele verhaal.
Waar ben jij of zou je willen zijn in het verhaal? Al verwonderend ervaren we hoe het verhaal ieder van ons iets anders laat zien. Zowel in het Parochiecentrum van Rijen als het Parochiecentrum van Dongen hangt nu het wandkleed met daarop de voetstap van Zacheüs.

Terugblik Gezinskerk 29 september
Het verhaal van Abraham en Sara

De woestijn van Abraham en Sara.

Ben je klaar voor het verhaal? Zo werd iedereen die op zondag 29 september binnenkwam verwelkomd in de kring. Zittend in een kring wordt al vertellend een verhaal uit de Bijbel in beeld gebracht. In een klein stukje woestijn ontvouwt zich vandaag het verhaal van Abraham en Sara die wegtrekken naar een onbekend land. Met grote aandacht wordt het verhaal in alle stilte op de voet gevolgd.
Het verhaal is klaar, we leunen wat achterover en verwonderen ons erover. Wat vind jij het mooiste in dit verhaal? De antwoorden die bij ieder naar boven komen verrassen en maken indruk.
Na een half uur is het tijd om aan het werk te gaan met het verhaal, helemaal voor jezelf. Dienan en Izabella maken de eerste voetstap voor het nieuwe wandkleed van de Gezinskerk. Het wandkleed hangt in de grote zaal van het Parochiecentrum in Dongen.