Impressies

Terugblik familiekerstviering
Droom van een kind

De familiekerstviering op 24 december begon met een kleine verrassing. Elk kind kreeg bij binnenkomst in de Laurentiuskerk een wolkje van papier en kleurpotloodjes om het te versieren en er eventueel een mooie wens op te zetten. De versierde wolkjes werden aan het einde van de viering in de kerstboom achterin de kerk gehangen.

Doordat de viering een fijne sfeer had, waren de kinderen vol aandacht. Nadat de zangers van de Koepeltjes en de Stars met een kaars in de hand zingend de viering openden, klonk het geluid van een berichtje op de mobiele telefoon. Goed nieuws: een droom van een kind is geboren. Pastor Edith Hertog bracht daarna samen met alle kinderen in een feestelijke processie het kindje Jezus naar de stal. De kinderwensen die in de kerstboom hingen zijn op het feest van Driekoningen uitgedeeld. Door heel Dongen hangen deze wolken in de huizen van de mensen om de droom van het kind Jezus niet te vergeten: vrede aan alle mensen.

Terugblik Gezinskerk Sint Maarten

Een kaars aansteken.

Na de gebruikelijke opening op zondag 11 november werd er begonnen aan het verhaal van Sint Maarten. Ondersteund door zwaard, riddermantel en rode mantel kwam het verhaal voor de kinderen tot leven. Na het verhaal konden de kinderen vragen stellen aan Maarten en aan de bedelaar, waarop door henzelf ook de antwoorden werden gegeven.

Maarten deelt zijn mantel.

Maarten sneed zijn mantel door met zijn zwaard en gaf de helft aan de bedelaar. Waarom deed hij dat en waarom stond de bedelaar aan de stadspoort? Delen wij ook weleens wat? Na een gesprekje over delen van materiële zaken als speelgoed en snoepjes en immateriële zaken als tijd en kennis, mochten de kinderen aan de slag om een mooie kaart te maken voor iemand waarvoor ze graag hun tijd en tekenkunsten deelden.

De kinderen maken mooie wenskaarten.

De verdieping voor de ouders ging over barmhartigheid. Het waren ondertussen mooie wenskaarten geworden die in een envelop inmiddels zijn of worden bezorgd.

Terugblik Gezinskerk 7 oktober

Thema ‘Storm’

We begonnen deze viering met het aansteken van de kaars, een liedje en een kruisteken.
Edith vertelde toen het verhaal van Jezus en de storm op het meer en hoe bang de leerlingen wel niet waren. Daarna praatten we over wanneer we zelf bang zijn en naar wie wij dan toe gaan en dat het ook mogelijk is om naar Jezus toe te gaan. In het midden stond een houten boot. We mochten alle dingen waar we bang voor zijn opschrijven en bij Jezus in de boot leggen. Daarna mochten we zelf nog een bootje vouwen en bij de boot van Jezus zetten.
Edith heeft toen al onze opgeschreven zorgen in gebed aan Jezus gegeven. We mochten ook allemaal een kaarsje aansteken en we kregen een gebedskaart met een gebed dat we thuis kunnen bidden.
Omdat het lekker weer was, hebben de kinderen nadien buiten tikkertje en verstoppertje gespeeld, terwijl de volwassenen genoten van een kopje koffie.