Impressies

Familiekerstviering op kerstavond: Volg het spoor…

De rode loper was speciaal uitgerold voor de familiekerstviering. Iedereen ontving bij binnenkomst een voetstap om een kerstwens op te schrijven. In het kerstverhaal hoorden we hoe alle mensen uitgenodigd worden om naar Jezus te komen. De kinderen legden een lang spoor van voetstappen door het middenpad. Een spoor dat leidt naar Jezus. In de zondagsviering van Driekoningen zijn de voetstappen uitgedeeld aan de bezoekers om de kerstwens door te geven.

Terugblik Gezinskerk 10 november
Het mosterdzaadje

Deze keer geen woestijnzak en geen juten ondergrond waarop het verhaal uit de Bijbel zich gaat afspelen. Uit de doos halen we iets geels. Ik vraag me af… Wat zou het kunnen zijn? De parabel kan beginnen. Lezend in de Bijbel kun je deze parabel gemakkelijk over het hoofd zien. In de Gezinskerk nemen we er de tijd voor. We laten ons uitnodigen om er naar binnen te gaan. De mosterdstruik groeit en groeit en de vogels vliegen aan en bouwen hun nesten. Ik vraag me af… Wat zou het in het echt zijn? Allerlei antwoorden borrelen op.
We sluiten vierend af in de kring: we bidden, met of zonder woorden en steken hierbij een licht aan. Het licht van de grote kaars verspreidt zich en wordt niet kleiner. De lichtjes gaan mee naar huis om er een Adventskrans van te maken.

Terugblik Gezinskerk 20 oktober
Zacheüs zoekt Jezus …en wordt gezien

Ooit werden de verhalen van God en mensen verteld rond de kampvuren in de woestijn. Na lang zoeken en uitproberen zijn we op 20 oktober via de methode ‘Godly Play’ teruggekeerd naar die oude vertelwijze. We zaten op kussens of lage krukjes op de grond. Kinderen én volwassenen op dezelfde hoogte, want het verhaal is voor ieder van ons. Al vertellend werden figuren geplaatst. Jezus werd op een juten ondergrond neergezet, de weg door Jericho werd uitgerold en de mensen die Jezus wilden zien kwamen erbij. En tot slot Zacheüs, een kleine man die Jezus ook wilde zien, maar de andere mensen haatten hem. Toen overzagen we het hele verhaal.
Waar ben jij of zou je willen zijn in het verhaal? Al verwonderend ervaren we hoe het verhaal ieder van ons iets anders laat zien. Zowel in het Parochiecentrum van Rijen als het Parochiecentrum van Dongen hangt nu het wandkleed met daarop de voetstap van Zacheüs.