Impressies

Terugblik Gezinskerk 29 september
Het verhaal van Abraham en Sara

De woestijn van Abraham en Sara.

Ben je klaar voor het verhaal? Zo werd iedereen die op zondag 29 september binnenkwam verwelkomd in de kring. Zittend in een kring wordt al vertellend een verhaal uit de Bijbel in beeld gebracht. In een klein stukje woestijn ontvouwt zich vandaag het verhaal van Abraham en Sara die wegtrekken naar een onbekend land. Met grote aandacht wordt het verhaal in alle stilte op de voet gevolgd.
Het verhaal is klaar, we leunen wat achterover en verwonderen ons erover. Wat vind jij het mooiste in dit verhaal? De antwoorden die bij ieder naar boven komen verrassen en maken indruk.
Na een half uur is het tijd om aan het werk te gaan met het verhaal, helemaal voor jezelf. Dienan en Izabella maken de eerste voetstap voor het nieuwe wandkleed van de Gezinskerk. Het wandkleed hangt in de grote zaal van het Parochiecentrum in Dongen.

Zomerse afsluiting Gezinskerk

Vergezeld van stralend weer en plunjezak gevuld met drinken en iets lekkers gingen we op zondag 23 juni samen op reis naar Wolfsweide in Rijen. Net als Jezus met zijn leerlingen zaten wij samen in een kring en luisterden naar het verhaal van de verloren zoon. Een vader woonde met zijn twee zonen op de boerderij. De jongste zoon wilde op reis de wijde wereld in. Zijn vader gaf hem een zak geld, (het voorschot op zijn erfenis) en bleef samen met de oudste zoon achter op de boerderij. Na enkele jaren uitbundig in de stad te hebben geleefd was het geld van de jongste zoon op.
Ondertussen speelden de kinderen het spel ‘ik ga op reis en neem mee’ en trokken ook zij spelenderwijs de wijde wereld in. Er werd geld uitgedeeld in de vorm van goudklompjes en de kinderen schreven op wat ze ervoor zouden kopen. Vervolgens werd het uitgegeven en stonden zij net als de jongste zoon met lege handen.

De jongste zoon ging weg uit de stad naar een boerderij om te werken alwaar hij nog minder te eten kreeg dan de varkens. Hij kreeg steeds meer heimwee naar huis.
Via een levend kwartetspel zagen de kinderen hoe hard men moet werken op een boerderij.

Tenslotte keerde de jongste zoon vol berouw terug naar de boerderij van zijn vader en oudere broer. Zijn vader verwelkomde hem met open armen, liet het beste kalf slachten en gaf een groot feest als uiting van vreugde dat zijn verloren zoon was teruggekeerd.
Kinderen en ouders werden gesplitst. De ouders kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze hun kinderen jarenlang niet gezien zouden hebben en te omhelzen. Aan de kinderen werd gevraagd hoe ze het zouden aanpakken. Het was mooi om te zien hoe ouders en kinderen zich verheugden weer herenigd te zijn, net als de vader en zijn verloren zoon.

Nicole Trommelen