Impressies

Terugblik familiepaasviering: Van donker naar licht, Jezus is opgestaan!

Zaterdag 20 april was het donker in de kerk, donker en stil want Jezus is gestorven.
De viering begon met teksten en liederen over licht. Het paasvuur werd ontstoken en na het paasverhaal werden door kinderen een kaarsjes aangestoken waarmee vervolgens het licht door de kerk werd verspreid. Jezus was opgestaan! De kaarsjes werden gedoofd en alle kinderen mochten water dat ze hadden meegebracht naar voren brengen en leeggieten in de emmer. Zonder water kun je niet leven, water is een symbool van opnieuw beginnen, nieuw leven. De voorganger ging met de kinderen in gesprek over het water. De kaarsen werden opnieuw ontstoken en de voorganger maakte een ronde door de kerk waarbij iedereen met het water werd besprenkeld om de doopbelofte te hernieuwen. Nadat het altaar was klaargemaakt, werden alle kinderen uitgenodigd om een grote kring rond het altaar te vormen voor het bidden van het Onze Vader met alle aanstaande communicanten. De viering werd muzikaal opgeluisterd door de Koepeltjes en de Stars die met hun liederen een mooie feestelijke bijdrage aan de viering leverden. Na afloop van de viering mochten alle kinderen paaseieren zoeken in de tuin.

Saskia Kimenai

Terugblik Gezinskerk 17 maart: Aan de weg timmeren met Jozef

Wij bouwen een stevig huis

Bij de Gezinskerk van zondag 17 maart stond het verhaal van twee huizenbouwers centraal:
een parabel die Jezus heeft verteld. Twee mannen wilden een huis bouwen en zochten het mooiste plekje uit. Een man bouwde een huis op een rots, het duurde lang om alle stenen naar boven te sjouwen en hij moest hard werken. Toen het klaar was ging hij erin wonen en er stak een storm op.
Het water van de zee sloeg tegen de rotsen. Toen de storm was gaan liggen, stond het huis nog fier overeind en de man kon gaan vissen.
De andere man vond een mooi plekje aan het strand dichtbij de zee en bouwde daar zijn huis. Toen het af was ging hij er in wonen. Er kwam een storm. Het water van de zee sloeg tegen het huis aan. Toen de storm was gaan liggen bleek het huis verwoest.
Hoe hebben de beide mannen zich gevoeld tijdens de bouw, tijdens de storm en toen de wind was gaan liggen? Wat zijn de huizen op de rots en in het zand? Vragen waarover we na het verhaal in gesprek zijn gegaan.
Daarna waren de kinderen aan de beurt om zelf huizen te bouwen op een rots of in het zand. De kinderen moesten met hun ogen dicht een huis bouwen van blokken, de ouders gaven aanwijzingen. Het was lastig om er een stevig bouwwerk van te maken. Daarna speelden we het spel Jenga. Omdat er bij de vorige bouwwerken voor de rots was gekozen, werd de toren nu in het zand gebouwd. Wat een wiebelende toren!

Saskia Kimenai

Terugblik Gezinskerk 10 februari: het grootste gebod

De woestijn.

Vandaag was LIEFDE de rode draad van deze bijeenkomst. Na het openingslied hebben we geluisterd naar het verhaal over de doop van Jezus. In de nagemaakte woestijn kwam het Bijbelverhaal tot leven. Toen Jezus werd gedoopt en de hemel open ging, heeft hij van God gehoord hoeveel hij van hem houdt. Vervolgens mochten we kleuren. Hoe voelt het om dichtbij God te zijn, hoe ervaren we zijn liefde en wat voor kleur heeft die? Kinderen mochten vertellen hoe ze aan hun ouders laten zien dat ze van hen houden en andersom. Door te knuffelen, kusjes te geven, samen leuke uitjes te beleven, tijd te vinden (ook op een gekke, drukke dag) om samen te spelen.
Jij bent een parel in Gods hand. Na het gesprek konden de kinderen een steen van de ‘woestijn’ kiezen en deze mooi inkleuren om die vervolgens op een zelf geknutselde papieren hand neer te leggen. Op deze manier zijn vele pareltjes ontstaan, elk anders, elk mooi en uniek zoals wij allemaal, kinderen van God.

Een enthousiaste ouder