Impressies

Gezinskerk 4 oktober

Verslag Gezinskerk 4 oktober: ‘Een geschenk, Schepping!’

Wat is het grootste geschenk dat je ooit hebt gekregen? Met die vraag is de Gezinskerk weer begonnen met een nieuwe serie verhalen om naar te luisteren en te kijken. Sommige geschenken zijn zo groot dat ze moeilijk te zien zijn. Dan ga je terug naar het begin, naar de geschenken van de zeven dagen van de Schepping. Van welke dag hou jij…?

Verslag Gezinskerk 25 oktober: ‘Het geschenk van de stilte’

In de Gezinskerk is stilte belangrijk om een verhaal te kunnen vertellen, er naar te luisteren, er samen over te praten en om daarna zelf iets te maken over het verhaal. De stilte is er gewoon, of we nu met 3 of 20 kinderen samen zijn. In de Kinderboekenweek luisterden kinderen uit groep 8 naar een Bijbelverhaal dat werd verteld op de manier zoals we dat in de Gezinskerk doen. En de kinderen ontdekten… de stilte. ,,Wij zijn nooit stil en praten altijd door elkaar, nu zijn we wel stil en praten niet door elkaar”.

Verslag Gezinskerk 15 november
Het geschenk van het zand…

In de Gezinskerk vertellen we sommige Bijbelverhalen met behulp van de woestijnzak. Deze keer het verhaal over de ballingschap, over… tja, over wat? Er is zoveel te ontdekken in een verhaal, iedere keer iets anders en altijd verrassend.
We zitten klaar voor het verhaal. De woestijnzak gaat open. Voor sommigen helemaal nieuw: ,,Wat is dat?” Anderen zijn er al mee vertrouwd. Het zand van de woestijn dat steeds weer verandert en beweegt. Het zand dat iedere beweging van je handen volgt.
Na afloop is het zand voor iemand een beeld geworden voor hoe Jezus is: ‘Jezus is als het zand dat met je mee beweegt’.