Huwelijk

Geen mens kan leven zonder andere mensen leven. Je kunt je zo tot een ander aangetrokken dat je samen een verbond aangaat voor het leven. Je spreekt naar elkaar een plechtige belofte uit en roept niemand minder dan God tot getuige van je beste bedoelingen.
Samen bidden we om Gods zegen over jullie toekomst.

Rondom het sacrament van het huwelijk kent onze kerk een uitvoerige regelgeving. Zo kun je alleen voor de kerk trouwen als eerst het burgerlijk huwelijk is gesloten.Soms laat de situatie van het bruidspaar zich niet rijmen met de bestaande regelgeving. Er kan dan gekozen worden voor een meer algemene viering waarin de dankbaarheid om de liefde wordt uitgedrukt en gebeden wordt om zegen over de gezamenlijke levensweg van de geliefden.

Voorbereiding

Eén van de pastores gaat allereerst in gesprek met de huwelijkskandidaten. Zij worden vervolgens uitgenodigd voor een geloofsgesprek. Op drie zondagochtenden om 9.30 uur nemen de partners, samen met anderen, deel aan het geloofsgesprek. Om 10.30 uur nemen we met elkaar deel aan de zondagsviering. Na afloop, ongeveer 11.30 uur drinken we met elkaar koffie en kijken we terug op de viering.
Na deze drie ochtenden volgt er een avond met de huwelijksvoorbereidingsgroep, waar enkele specifieke elementen van de huwelijksviering aan de orde komen. Een goede voorbereiding kan een waardevolle bijdrage zijn aan de viering van het huwelijk.

Geloofsgesprekken

De geloofsgesprekken in Dongen zijn gepland op:

• Zondag 3 november 2019
  • Zondag 1 december 2019
  • Zondag 5 januari 2020
  • Zondag 2 februari 2020
  • Zondag 1 maart 2020
  • Zondag 29 maart 2020

U kunt zich aanmelden via onderstaande link:

Aanmelden huwelijk

Wat kost het?

De kosten voor een huwelijksdienst in 2019 zijn €598,-. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans, dan worden uw bijdragen van de laatste drie jaar verrekend.