Bedevaarten naar Banneux zijn uitgesteld

De bedevaart naar Banneux ging in mei niet door, maar we hopen dat we op het einde van de zomer toch met velen naar Banneux kunnen gaan en wel van vrijdag 28 augustus t/m dinsdag 1 september 2020 en met de dagbedevaart op zondag 30 augustus. Van harte hopen wij u tijdens deze bedevaart te mogen begroeten!

Bas Van Haeren, voorzitter van ‘Caritas Banneux bisdom Breda’

25 pelgrims door Dongen en Klein Dongen-Vaart
Waar een wil is, is een Pelgrimsweg!!

Een pelgrim onderweg met Maria-wenskaarten.

Enkele weken voor de meimaand kwam er uit het Pastoraal team het idee om Maria-wenskaarten te laten maken en rondbrengen in de parochies van Dongen en Rijen. De jaarlijkse Mariavieringen mochten helaas niet doorgaan en de Maria-wenskaarten zouden dan in ieder geval iets van de saamhorigheid rond de Mariamaand kunnen realiseren.

Aan de werkgroep communicatie werd gevraagd om mee te werken en mee te denken. Zij hebben het idee omarmd en ervoor gezorgd dat er twee prachtige kaarten zijn samengesteld van Maria-afbeeldingen uit de parochies. Daarna zijn zij op zoek gegaan naar mensen die de kaarten wilden rondbrengen. Omdat deze actie in de meimaand zou vallen, ontstond het idee van een pelgrimage, een bedevaart. Veel mensen gaan in de meimaand op weg naar Mariakapellen, kerken en kathedralen in Noord-Brabant. Nu, in de tijd van de beperkte bewegingsvrijheid, werden mensen gevraagd om het rondbrengen van de kaarten als een pelgrimage te doen. 25 mensen zijn begin mei als pelgrim op pad gegaan, bijna allemaal in hun eentje door Rijen, Molenschot, Hulten, Dongen, Klein Dongen en Dongen-Vaart.

De reacties van parochianen waar een Maria wenskaart in de bus is gedaan waren overweldigend. Vooral veel dankbaarheid omdat men iets tastbaars had gekregen. In veel huizen kreeg de kaart dan ook een prominent plaatsje met veelal een kaarsje erbij. Alle dank gaat naar onze pelgrims.
Zo zie je maar: waar een wil is, is een Pelgrimsweg en er zijn in deze meimaand dan ook veel parochianen gelukkig gemaakt.

2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek pas in zomer 2021

Het bestuur van de Stichting Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout heeft bekend gemaakt dat de tweede editie van de biënnale wordt verplaatst naar de zomer van 2021. Het programma met als thema ‘Hoop’ was oorspronkelijk gepland voor het najaar van 2020, maar vindt nu plaats van 10 juli 2021 tot en met 15 augustus 2021.

Meer informatie: https://www.kunstindeheiligedriehoek.nl/

4 Juli – Online Geloofsfeest Jezus & de Storm!

Het Geloofsfeest voor kinderen dat op 4 juli plaats vindt, had oorspronkelijk als titel ‘Koning te Rijk’. Aangezien feest vieren in een grote tent op dit moment niet mogelijk is, heeft het Sint Franciscuscentrum gekozen voor een andere opzet. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen aan het Online Geloofsfeest ‘Jezus & de Storm!’ Dit feest vindt op zaterdag 4 juli plaats. De locatie: waar je maar wilt! In de huiskamer, in de tuin of ergens anders. Door op onderstaande link te klikken vind je het programma. Daar kun je ook lezen hoe je je kunt aanmelden en wat je als voorbereiding nodig hebt.

Geloofsfeest2020