GODDELIJK GAAF GREGORIAANS

KOMT DAT ZIEN!!!

Komend weekend is het dan zover: Het weekend dat in het teken staat van de oudste muziek die er bestaat in de Westerse wereld: het Gregoriaans. De oorsprong van de latere klassieke en moderne muziek. Nu nog veel gebruikt in de kerken, maar het is ook cultureel erfgoed.
Zie voor alle info de flyer:  Goddelijk Gaaf Gregoriaans
Wat de tentoonstelling betreft is de zondagmiddag een hoogtepunt. Dan worden in het parochiecentrum in Dongen de meters-grote Gradualen getoond uit de Laurentiuskerk in het Ginneken te Breda. Met een toelichting. Iedere bladzijde daarvan is een kunstwerk. Alles met de hand gemaakt! Natuurlijk is er in de ochtend van zondag 7 oktober een viering om 10.30 uur met de Latijnse gezangen waarbij ook verschillende mensen zullen meezingen in het koor dat in de afgelopen weken enkele workshops van Frans Bullens heeft gehad. Het is erg herkenbaar dus velen van u zullen kunnen meezingen.

Graag tot dan.

Namens de Culturele Commissie van de Laurentiuskerk,
Gerard Jansen

Hieronder treft u het jaarprogramma van de werkgroep Voedsel voor de Ziel aan.

Folder Voedsel-voor-de-Ziel-2018-2019