Op 16 mei door pastor Rob van Uden
Presentatie ‘David, een levensreis’

Pastor Rob van Uden presenteert op donderdag 16 mei ‘David, een levensreis’. Met spel, poëzie en verhalen neemt hij iedereen mee naar de tijd van de Bijbelse Filistijnen, maar foto’s voorkomen dat de aanwezigen in het verleden blijven hangen. Het spel opent met koning David die zijn zeventigste verjaardag in het paleis in Jeruzalem viert. Op zijn oude dag blikt de koning terug op zijn leven. Rob laat het verhaal van David zien als een reis van de wieg tot het graf, als een geestelijke reis. ‘David, een levensreis’ vindt plaats in het parochiecentrum in Rijen.

De beelden zijn mooi en romantisch, maar ook rauw en kunnen als een lawine over de toeschouwers denderen. De geestelijke reis krijgt gestalte in een fysieke reis door oude straten en stegen, door steppen en woestijnen. David jaagt achter zijn vijanden aan, maar wordt ook zelf als een wild dier opgejaagd. Het verhaal van David en het Joodse volk is geen geschiedenisles, maar de levendige actualiteit van vandaag. Het is de levensreis van elk mens en elk volk.

Info en aanmelding
Rob van Uden werkt als pastor in de parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart en in de parochie Heilige Geest. Hij treedt geregeld op als dichter en verteller op verschillende podia. Zijn gedichtenbundels zijn na afloop van de bijeenkomst te verkrijgen.
‘David, een levensreis’ vindt op donderdag 16 mei plaats in het parochiecentrum in de Hoofdstraat in Rijen. De presentatie begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Aanmelden kan via voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl of door te telefoneren naar het secretariaat, telefoonnummer 0161-222 833.

Hieronder treft u het jaarprogramma van de werkgroep Voedsel voor de Ziel aan.

Folder Voedsel-voor-de-Ziel-2018-2019