Eerste Heilige Communie

Communie hoofdpaginaJe wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven.

Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan doe je je Eerste Communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Geloofsgesprek en viering communicanten

Op zondagmorgen 2 februari vond de eerste bijeenkomst met de ouders van de communicanten plaats. Een samenkomst van ouders samen met pastoraal werkster Edith Hertog en Petra van de werkgroep. Onze kinderen worden begeleid door een ouder uit de werkgroep en zij hadden hun eigen programma.

In het licht van Jezus noemen we de naam van onze kinderen en gedenken wij het moment dat ze zijn gedoopt. We overdenken gezamenlijk wat Jezus Christus voor ons betekent. We gebruiken hiervoor een aantal afbeeldingen met christelijke taferelen erop. Afbeeldingen die door een ieder anders geïnterpreteerd kunnen worden. Interessant om van elkaar te horen dat beeld zoveel verschillende gedachten en gevoelens kan oproepen.

Deze geloofsbijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijk gebed. In een lichtprocessie gaan we samen met de kinderen op weg naar de dienst. Een dienst die in het teken staat van welkom heten van onze kinderen als communicanten. Samen worden voor in de kerk de harten opgehangen die de communicanten thuis gemaakt hebben. Voorzien van naam en foto zodat iedereen ze later kan bewonderen.

De dienst werd mooi begeleid door het Laurentiuskoor, de Stars en de Koepeltjes. Als de communicanten hun voorbereidingsmap in ontvangst hebben genomen zijn ze echt samen op weg. Op weg naar een leven als een vriend van God.

Moeder van een communicant,

Claire van der Pas

Viering Eerste Communie

Vanaf het moment dat kinderen in groep vier zitten en gedoopt zijn, kunnen ze hun Eerste Communie doen. Zij mogen dan net als alle grote mensen bij Jezus aan tafel. Wij drukken daarmee uit: Ik wil vriend zijn van Jezus en naar hem luisteren en van hem leren. Daarover gaat het tijdens de voorbereiding en dat proberen we ook te beleven in de Eerste Communieviering.
De viering van de Eerste Communie is op donderdag 21 mei 2020 (Hemelvaart) in de Laurentiuskerk. U bent van harte welkom!
Met vriendelijke groet,

Werkgroep Eerste Communie