Eerste Heilige Communie

Communie hoofdpaginaJe wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven.

Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan doe je je Eerste Communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Zondag 27 januari 10.30 uur
Startviering Eerste Heilige Communie

De presentatie van de communicanten vindt plaats op zondag 27 januari om 10.30 uur in de Laurentiuskerk. Het thema van het communieproject is ‘Kleuren van Geluk’. Als je kleur wilt geven aan je leven komt er heel wat bij kijken. In kleur heb je veel nuances. In de verhalen van de Bijbel kun je horen hoe verschillend mensen kleur geven aan hun leven. Jezus van Nazareth heeft daar een heel uitgesproken mening over.
Al in de oudheid had kleur een bijzondere betekenis. Bij de ark van Noach was er een prachtige regenboog. Die was voor de mensen een signaal en een belofte van God. Met deze regenboog gaan we aan de slag!
De communicanten knippen thuis een regenboog en versieren die met hun naam. Die regenbogen komen tijdens de Startviering op het prikbord in de kerk.
In de voorbereiding naar de Eerste Communie luisteren de kinderen naar de verhalen van Adam, Levi, Mara, Tobi, Petrus, Andreas, Johannes en alle vrienden van Jezus van Nazareth.
Hoe geven zij kleur aan hun leven?
De Eerste Communieviering in de Laurentiuskerk is op zondag 19 mei om 10.30 uur.

Werkgroep Eerste Communie