Eerste Heilige Communie

Communie hoofdpaginaJe wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven.

Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan doe je je Eerste Communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatieavond Eerste Communie

Vanaf het moment dat kinderen in groep vier zitten en gedoopt zijn, kunnen ze hun Eerste Communie doen. Zij mogen dan net als alle grote mensen bij Jezus aan tafel. Wij drukken daarmee uit: Ik wil vriend zijn van Jezus en naar hem luisteren en van hem leren. Daarover gaat het tijdens de voorbereiding en dat proberen we ook te beleven in de Eerste Communieviering.
De viering van de Eerste Communie is op donderdag 21 mei 2020 (Hemelvaart) in de Laurentiuskerk. De informatieavond is op maandag 11 november 2019 om 20.00 uur in het Parochiecentrum van Dongen. U bent van harte welkom!
Met vriendelijke groet,

Werkgroep Eerste Communie
Pastor Joost de Bont

Jacomijn Dijkers

Feest van de Eerste Heilige Communie in Dongen

Op de zondagochtend van 19 mei 2019 kwamen Stijn, Lisa, Teun, Annelijne, Giel, Myrthe, Ysabel, Nicola, Ramon, Milan, Aukje, T-Jay, Daan, Milan, Leah, Jort, Jill, Suzie,Mila, Jelle en Max, naar de prachtig versierde Laurentiuskerk in Dongen om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen. Er was al een heel goede sfeer toen de communicanten door het middenpad naar het altaar liepen. Zij hebben samen met De Koepeltjes en De Stars uit volle borst gezongen in de kerk. Deze koren willen graag nieuwe leden verwelkomen, opdat ook in de toekomst liturgievieringen door hen kunnen worden opgeluisterd. Met “Kleuren van geluk” vierden we dat we allemaal onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor ons leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer ze meevieren in de kerk kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus. Na een “Lang zullen ze leven” werden ze verrast met kleurige confetti. Het werd een hele mooie zondagochtend in de Laurentiuskerk van Dongen. Voor onze communicanten: veel geluk!

Pastor Joost de Bont

Jacomijn Dijkers