Eerste Heilige Communie

Communie hoofdpaginaJe wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven.

Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan doe je je Eerste Communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Van harte welkom rond de tafel van Jezus
Terugblik viering Eerste Heilige Communie

Op zondag 27 september liepen Kato, Kayley, Agata, Nova, Dylan, Biene, Wessel, Sofie, Jazz, Bart-Thijs, Diante en Benthe met een bloem in hun handen naar voren in een prachtig versierde Laurentiuskerk. In de viering zongen de Koepeltjes waarbij de communicanten samen met alle mensen in de kerk enthousiast mee klapten.
Twaalf jongens en meisjes uit Dongen en Klein Dongen – Vaart hebben in de afgelopen maanden gelezen, gekeken en geluisterd naar verhalen over Jezus. In de viering dachten ze na over het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Hoe kun je helpen en word je geholpen?
De communicanten zijn ingegaan op de uitnodiging van Jezus om zijn brood te ontvangen. We hopen van harte dat het brood van Jezus jullie iedere keer weer kracht mag geven om van harte te leven. Op het einde van de viering ontvingen de communicanten onder een hartverwarmend applaus een kleine herinnering.

De communicanten van 27 september 2020. (foto: Jacomijn Dijkers)