Belasting en de parochie

Voor hetzelfde geld geeft u meer!
Steun uw kerk met een periodieke gift voor vijf jaar.

Steunt u onze parochie al met een bijdrage via de Actie Kerkbalans?
Wist u dat u dan misschien meer kunt geven, zonder dat het u extra geld kost?

reguliere-giftUw giften aan de kerk zijn fiscaal aftrekbaar
Giften aan de kerk zijn aftrekbaar bij de aangifte van uw inkomstenbelasting. De Rooms Katholieke Kerk is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn uw giften aan de parochie aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hierbij geldt echter een drempel van 1% (minimaal € 60) en een maximum van 10% van uw verzamelinkomen. Dit verzamelinkomen vindt u onderaan uw aanslag inkomstenbelasting.

Geen drempel bij periodieke gift voor vijf jaar
periodiek-giftEen periodieke gift is een gift waarbij u minimaal vijf jaar lang elk jaar eenzelfde bedrag schenkt aan de parochie. Dit bedrag mag u volledig aftrekken bij uw belastingaangifte: de drempel van 1% en het maximum van 10% vervallen. U krijgt zo meer geld terug van de belastingdienst. Afhankelijk van uw leeftijd en inkomsten kan uw voordeel oplopen tot 52%.

Uw bijdrage(n) aan de parochie als periodieke gift voor vijf jaar
Ieder jaar vragen we u om een bijdrage via de Actie Kerkbalans. Deze bijdrage kunt u uitstekend doen in de vorm van een periodieke gift. U doet dan schriftelijk een toezegging voor een periode van vijf jaar. En wanneer u uw belastingvoordeel ten goede laat komen aan de kerk, verhoogt u uw bijdrage zonder dat het u meer kost.
De afbeeldingen illustreren uw voordeel door de belastingteruggave.

Hoe groot is uw voordeel?
Met de Schenkcalculator berekent u heel eenvoudig wat uw fiscale voordeel is bij een periodieke gift. De Schenkcalculator laat bovendien zien welk bedrag u kunt schenken als u dit belastingvoordeel ten goede laat komen aan de parochie.

Hoe werkt het?
U legt uw periodieke gift vast in een schriftelijke overeenkomst met het bestuur van de parochie.
Klik hier om de overeenkomst te downloaden.