Actie Kerkbalans

Geef voor je kerk

Actie Kerkbalans

Elk jaar in januari houden de kerken in Nederland hun jaarlijkse Actie Kerkbalans. Deze actie is bedoeld om de kerken de nodige financiële middelen te verschaffen om haar werk in de samenleving te kunnen blijven doen. De opbrengsten zijn bestemd voor onderhoud van gebouwen, energiekosten, personeelskosten en de kosten van de pastorale programma’s.

De Actie Kerkbalans heeft in Dongen en Klein Dongen – Vaart tot en met 31 december € 102.202,– opgebracht. Dat is € 2202,– meer dan het streefbedrag van € 100.000,–. Een prachtig resultaat natuurlijk. Van 16 januari t/m 30 januari wordt landelijk de Actie Kerkbalans 2021 gehouden. Deelnemende parochianen ontvangen in die periode een persoonlijke uitnodiging om ook in 2021 weer mee te doen met de Actie Kerkbalans, inclusief een folder met meer informatie en de nieuwe begroting. De stand van zaken wordt het komende jaar weer maandelijks gepubliceerd en is te zien op de levensgrote thermometer achter in de Laurentiuskerk.
Ook in 2021 zien wij uw bijdrage graag tegemoet op rekening NL 55 RABO 0111 9024 36 t.n.v. Parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart met vermelding van ‘Parochiebijdrage 2021’.

Voor de folder actiekerkbalans 2021 klik hier

Actie Kerkbalans, een prachtig resultaat

De Actie Kerkbalans heeft in Dongen en Klein Dongen – Vaart tot en met 31 december 2020.
€ 102.202,– opgebracht. Dat is € 2202,– meer dan het streefbedrag van € 100.000,–. Een prachtig resultaat natuurlijk. Hartelijk dank aan alle parochianen die bijgedragen hebben.
Van 16 januari t/m 30 januari wordt landelijk de Actie Kerkbalans 2021 gehouden met het motto: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Deelnemende parochianen ontvangen in die periode een persoonlijke uitnodiging om ook in 2021 weer mee te doen met de Actie Kerkbalans, inclusief een folder met meer informatie en de nieuwe begroting. De stand van zaken wordt het komende jaar weer maandelijks gepubliceerd en is te zien op de levensgrote thermometer achter in de Laurentiuskerk.

Belastingaftrek

Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60,– aan giften per jaar uitgeeft, is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Als u ervoor kiest uw bijdrage gedurende vijf jaar vast te leggen, is zelfs het gehele bedrag aftrekbaar. Dit hoeft niet meer notarieel vastgelegd te worden, maar u kunt een schriftelijke overeenkomst opstellen met de parochie.
Klik hier voor de overeenkomst met de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart met toelichting.