Parochieel Gelegenheidskoor

De parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart heeft meerdere koren. Het Parochieel Gelegenheidskoor is er daar een van. Gelegenheidskoor? Misschien is de naam niet zo goed gekozen, want bij een gelegenheidskoor denk je gauw aan iets éénmaligs, voor een speciale gelegenheid.
Nou, dit koor bestaat al 12½ jaar. Het is opgericht na de fusie van Hubertus-, Paulus-, Joseph- en Laurentiusparochie tot één Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. De leden komen dan ook duidelijk voort uit deze verschillende tradities.

Gelegenheidskoor 1Gelegenheidskoor? Ja, voor iedere gelegenheid in onze parochie. Graag werken we mee aan een mooi en waardig afscheid in de uitvaartvieringen, fleuren we een (gouden) huwelijksviering op met blijde gezangen en sinds de sluiting van de Hubertuskerk verzorgen we een maal in de maand de zaterdagavondviering die naar de Laurentiuskerk is gekomen (eerste zaterdag). O ja, we zijn ook present op de 80+ Kerst- en Paasviering in ’t Schouw. De viering van Allerzielen, waarin we alle overledenen van het afgelopen jaar herdenken, is voor ons koor een hoogtepunt. Hierin komen alle uitvaarten samen.

Vrije tijd
Voor al die vieringen midden in de week moet je nogal wat vrije tijd over hebben én dat hebben de meesten van ons. Velen genieten van hun pensioen, enkelen kunnen hun tijd gemakkelijker indelen, omdat ze een eigen bedrijf runnen.
Momenteel bestaat ons koor uit 41 enthousiaste leden, inclusief organist en dirigent. Dat wil niet zeggen, dat we bij iedere viering met zovelen zijn. Men is vrij om te komen. Meestal zijn er wel 20 á 25 zangers (m/v).

Gelegenheidskoor 2Repetities
Repeteren doen we om de 14 dagen op maandagmorgen (10.00 uur) in de sacristie van de Laurentiuskerk. Het is een fijne, gezellige club van mensen en ze houden ook wel van een feestje. Dat vieren we dan ook twee keer per jaar. In november is het Sint Ceciliafeest en in het voorjaar hebben we ons ‘koorreisje’. Dan gaan we, als het effe kan, op de fiets naar iets leuks in de buurt.

Meezingen?
Heb je zin om met ons mee te zingen? Graag! Neem dan contact op met onze coördinator Ine Brok, telefoonnummer 313875. Je mag ook mailen naar brokkoenen@ziggo.nl of kom gewoon langs op maandagmorgen. Je bent van harte welkom!