Saamhorigheid met koken en bidden

Surinaams Koor Pramisi uit Tilburg (foto: Gerard de Graaf)

Vrijdag 2 maart vierden we Wereldgebedsdag. Een mooie traditie in ons samenwerkingsverband van Dongen en Rijen. We doen dit samen met de Protestantse Gemeente van Dongen en Rijen. Dit jaar stond Suriname centraal. Enkele leden van het Surinaamse koor Pramisi uit Tilburg hebben voor 50 mensen een Surinaamse maaltijd gekookt. De hele dag hingen er heerlijke geuren in het parochiecentrum in Rijen.

De balzaal en serre werden omgetoverd tot een echte eetgelegenheid. Het was een gezellige drukte. We aten heerlijke pindasoep met bananenballetjes, rijst met vis, mie met ei, salade en gebakken banaan. Na de maaltijd vertrokken we naar de kerk. Op het priesterkoor waren rond een mooie symbolische schikking zo’n 80 stoelen gezet. Het Surinaamse koor verscheen in prachtige kledij en luisterde de viering op. Pastor Edith Hertog en dominee Henrieke ten Thije leidden de viering. De werkgroepleden vertelden over het leven van Surinaamse vrouwen. We hoorden hoe mooi onze aarde is en hoe belangrijk het is om er goed voor te zorgen. De dominee deelde haar ervaringen van een bezoek aan Suriname. Ze sprak zo beeldend dat iedereen zich er een voorstelling van kon maken. Het koor zong enthousiast eigen repertoire en er was gelegenheid voor samenzang. Na afloop was er koffie en thee achterin de kerk en werden we getrakteerd op heerlijk Surinaamse zoetigheid. Er was een gezellige sfeer. Wat fijn om dit met elkaar te mogen vieren.

Conny van Uden-Bossink