Rondje Open Kerk

Glas in lood in de Maria Magdalenakerk.

Ook dit jaar zijn tijdens Rondje Open Kerk diverse kerkgebouwen te bewonderen. De Annakerk en de Annakapel in Molenschot zetten in de zomervakantie al jaren hun deuren open op woensdagmiddag. Sinds kort doet ook de Maria Magdalenakerk mee aan Rondje Open Kerk. Samen met de parochies Chaam, Riel, Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, Bavel, Ulvenhout en Ginneken kunt u een ‘rondje fietsen’. Natuurlijk hoeft u niet alles op één dag te bezichtigen!

In alle kerken presenteren vrijwilligers hun kerk. Het is een mooi moment om eens binnen te lopen en vragen te stellen over de beelden op de consoles, de mooie gebrandschilderde ramen, de preekstoel of het altaar. In iedere kerk zijn folders aanwezig met een uiteenzetting van alle bezienswaardigheden. Iedereen is van harte welkom en de koffie en thee staan klaar.
De kerken zijn te bezichtigen op woensdag 11, 18 en 25 juli en op 1, 8 en 15 augustus van 13.30 – 16.30 uur. Voor meer info en fietsroutes zie www.rondjeopenkerk.nl. Rondje Open Kerk opent op vrijdag 6 juli om 20.00 uur met een concert door het duo Sprank en het kamerkoor Novafonie in de Ledevaertkerk in Chaam.
De werkgroep Rondje Open Kerk wenst u aangename middagen toe.