Leefregel

Wie verliefd is, gaat open

Regelmatig word ik in discussies betrokken over kerkregels, of willen mensen met mij de grenzen aftasten van wat er wel of niet mag. Ga ik de discussie aan, dan ben ik er zelden gelukkig mee. Ik weet dat er in de kerk spelregels zijn, maar je op die problemen fixeren, dat is dodelijk.
Belangrijker is wat er in je innerlijk gebeurt, als je door de woorden en liefde van Jezus wordt geraakt. Als je vervolgens zelf verliefd wordt, wil je over het geloof spreken, de Blijde Boodschap de wereld binnen brengen, het Evangelie leven.
In onze parochies kijken we terug op mooie Startvieringen, een bruisende Oogstdankviering en een warme viering met Vluchtelingen. We kijken uit naar Allerzielen. En op zondag 5 november hebben we een Oecumenische viering in het Cambreurcollege met de Evangelische Kerk ‘Hoop’, en de Protestantse Gemeente Dongen. Vanuit de diaconie nemen we initiatieven om mensen met een minimum te helpen en in Rijen zijn we vanuit de werkgroep Diaconie in contact met de moskee. Een kerk die vanuit het Evangelie leeft, wil open gaan voor de wereld. Die ziet geen grenzen, maar mogelijkheden. Niet tobben over regels, maar de handen uit de mouwen steken.

Rob van Uden