Informatiebrief over het Vormsel 2017

Sacrament van het Vormsel

Het Vormsel is, na de Doop en de Eerste Communie, het derde sacrament in de geloofsopvoeding van katholieke kinderen. Je kiest langzaam maar zeker je eigen weg. Je moet vertrouwen op je eigen oordeel en je eigen keuzes maken. Een beetje hulp van buiten en van boven kun je daarbij goed gebruiken. In het Vormsel vragen we om Gods Geest, dat je een bezield mens mag worden.

Wat kost het?

Wanneer u de minimum parochiebijdrage betaalt (€ 116,00), zijn er aan de voorbereiding geen kosten verbonden. Na aanmelding van uw zoon of dochter ontvangt u zo nodig een rekening.
Er wordt één gezamenlijke foto-dvd gemaakt van de viering. Deze dvd kost € 10,00. Dit bedrag betaalt u contant aan de werkgroep. Tijdens de viering kunnen er geen eigen foto’s worden gemaakt.

Filmpje: Bisschop van Breda en vormheren stellen zich voor

Als je gevormd wordt in de Rooms katholieke Kerk, ontvang je dit sacrament van de bisschop of van vormheren die hem helpen. In dit filmpje stellen de bisschop van Breda en twee vormheren zich voor aan jongeren die het Vormsel gaan ontvangen. Elk van hen heeft ook een speciale wens voor de vormelingen: