Impressies

Terugblik zomerse afsluiting Gezinskerk
Met vrienden kom je er wel

Zomerse afsluiting Gezinskerk.

Met vrienden kom je er wel.

De zomerafsluiting van de Gezinskerk was dit jaar buiten in het bos rond de Duiventoren. Kinderen en ouders leefden zich op zondag 24 juni in in het verhaal van de lamme man. Zijn vrienden brengen hem in

contact met Jezus.

Hoe is het als je je moet laten dragen door je vrienden? En hoe vind je je weg door de menigte? Hoe voelt het als je Jezus ontmoet?
Met een gezellige picknick sloten we de bijeenkomst af.

Jezus, eigen wijs?

In het parochiecentrum van Dongen kwamen op 25 februari gezinnen bij elkaar om te luisteren naar een verhaal van Jezus over zijn bezoek aan de tempel.
Ouders en kinderen raakten niet uitgepraat over de vele gezichten van God. En wat zat er nu in de koffer? We bekeken een echte gebedsmantel, een mini-torarol met een jad en een mezouza, het kokertje dat aan de deurpost zit. Tot slot maakten we samen een boekrol van het verhaal van Jezus’ reis naar de tempel, het huis van zijn Vader, in Jeruzalem.

‘Torarol’, gemaakt door de kinderen

Engelen gevraagd
Gezinsviering Kerstavond Laurentiuskerk 24 december

Zachtjes zwevend kwam er een engel aangevlogen en wees zo de weg naar de stal van Bethlehem. De kinderen brachten in een lichtjesprocessie het kind Jezus naar de stal. Kerstmis vieren is Licht en Liefde opdoen om voor elkaar als engelen te kunnen zijn. Ter herinnering ontvingen de kinderen een engel en een lichtje met daarbij de volgende kerstwens:

Engelen zijn mensen met een boodschap
waar ze komen wordt alles vol leven en licht
Engelen zijn wezens van vlees en bloed
die de wereld in het goede spoor laten gaan
Je zou je een wereld vol engelen kunnen voorstellen
die mensen helpen bij hun problemen, zorgen, alleen zijn

Wil ik, kun jij in deze wereld iemands engel zijn?