Eerste Heilige Communie

Communie hoofdpaginaJe wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven.
Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan doe je je Eerste Communie. En weet dat je altijd welkom bent!

De voorbereidingen zijn begonnen
Impressie kinderbijeenkomst Eerste Communie

Ondanks de bittere kou kwamen alle communicanten op woensdag 28 februari met veel enthousiasme naar het parochiecentrum in Dongen. Ze hadden de reiskoffertjes mee genomen en begonnen vol verwachting aan hun eerste bijeenkomst. Het was een beetje onwennig, zo’n eerste keer in een nieuwe groep.
Nadat iedereen samen het Wees Welkom had gezongen was het tijd om te luisteren naar het verhaal van de man die geen naam had. Na enig aandringen – ,,Ik vraag het je nog een keer’’ – kwam er uiteindelijk toch een naam. ‘Adam’ heette de man. Wat een opluchting! De man had een naam, een van de duizend-en-een-namen die geschreven staan in Gods hand. We hebben nog even na gepraat over het bijzondere verhaal.
Spreek je naam en ga door de poort van alle mensen’. Met deze spreuk en onder het zingen van het lied ‘Wil je zeggen hoe je heet, ja hoe je heet, dat ieder het weet, zeg me je naam duizend keren, zeg ons je naam, zeg je naam’ gingen de kinderen door de Poort ‘Het land van God’ in.
Daar werden we stil en baden samen.
Na de pauze brachten we een bezoek aan de doopvont en mochten de kinderen luisteren en ervaren wat dopen is en inhoudt.
Vervolgens gingen ze aan de slag in het ‘Land van God’ met het maken van een zelfportret.
Toen de papa’s en mama’s al stonden te wachten, werd afgesloten met het lied ‘Geef me je hand’. Met nog wat extra bagage in de koffer gingen de kinderen voldaan huiswaarts.

Werkgroep Eerste Communie

Samen onderweg’
Startviering Eerste Communie

Op zaterdag 27 januari start het Eerste Communie project met een viering in de Laurentiuskerk om 19.00 uur. Alle kinderen die dit jaar de Eerste Heilige Communie in Dongen en Klein Dongen – Vaart gaan ontvangen, worden verwacht bij deze Startviering. Het thema van ons project is ‘Samen Onderweg’ en tijdens de viering willen we ‘Op reis gaan’. We gaan met Jezus mee om Hem beter te leren kennen. We willen echte vrienden en vriendinnen van Hem zijn. Daarvoor hebben we bagage nodig. De aanstaande communicanten nemen een koffertje mee naar de kerk met daarop hun naam. Dat koffertje blijft in de kerk achter zodat wij allemaal kunnen zien wie er op reis zijn gegaan op weg naar het communiefeest. De kinderen krijgen tijdens de viering een nieuwe koffer met daarin een belangrijke inhoud die nodig is voor de reis. Dus: 27 januari is een bijzondere dag voor alle communicanten! Tot dan!

Pastor Joost de Bont en de werkgroep Eerste Communie